Massage

Massage

Klassisk Svensk massage


Den mest erkända massagemetoden i världen.

 

I den här behandlingsformen går massören in på djupet och hjälper klienten att bli av med spänningar, smärta och stramhet i musklerna.

Behandlingen inleds med en lätt uppvärmning, så kallat effleurage, en form av uppmjukande strykning över musklerna för att få igång cirkulationen och förbereda på mer djupgående tryck.

När musklerna är uppvärmda använder sig massören av en rad olika grepp och tekniker för att komma åt spänningar och stramhet. Under en behandling utförs exempelvis knådningar, cirkulerande tryck, töjningar och lätta hackningar (tapotement) för nå på djupet i musklerna.

Att regelbundet underhålla sin kropp med massage behandling är ett sätt att minska mängden stresshormoner, att varva ned och framförallt att minska risken för framtida kroppsliga krämpor i form av smärta och stelhet, på grund av vårt alltmer statiska arbetssätt.

Idrottsmassage


Behandlar, förebygger och ger återhämtning


Idrottsmassage passar utmärkt för den som tränar regelbundet, då återhämtningen blir bättre, träningsvärk släpper snabbare och den tränande kunden kan få hjälp med eventuella sträckningar eller skador som förhindrar fortsatt träning.

Idrottsmassage bygger till stor del på klassisk svensk massage men är oftast mer kraftfull och behandlingen fokuserar specifikt på de muskelgrupper som belastas vid den träningsform du utövar. Utöver djupmassage och töjningar inkluderas ofta också triggerpunktsbehandling i behandlingen – allt för att lösa upp de spända områden som kanske utsätts för lite extra press beroende på vilken typ av träning du ägnar dig åt.


Massagen hjälper till att återställa muskeln till normalläge. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar och som en del av återhämtning efter hårda träningspass eller tävlingar. Vid idrottsmassage behandlas systematiskt de ytliga vävnaderna först för att sedan gradvis fortsätta med de djupare lagren.


Man behöver inte på något sätt vara elitidrottare för att ha nytta av idrottsmassage, även vanliga vardagsmotionärer som tränar regelbundet kan använda idrottsmassage som ett bra komplement för att åstadkomma bättre resultat i sin träning.

 

Tänk på att en trött muskel skadas lättare än en utvilad

 Malin Ljung

Diplomerad massör